Pažitka
Název:

Kedlubnová polévka s mrkví, květákem a čekankou


Kedlubnová polévka s mrkví, květákem a čekankou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
mrkev260 g
kedlubna1 ks
květák200 g
salátová čekanka190 g
voda1,5 l
kmín dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Čekanka má pozitivní vliv na zažívání, působí mírně projímavě a močopudně, čistí, detoxikuje organismus. Snižuje cholesterol v krvi, odbourává tuky. Zlepšuje imunitu. Má protizánětlivé účinky. Mně se podařilo zakoupit salátovou čekanku, kterou jsem naložila na několik hodin do slané vody, aby se zbavila hořkosti. Tento fígl jsem se dočetla při brouzdání po internetu a byla jsem zvědavá, jestli vážně funguje. Vyzkoušeno, když čekanku naložíte do vody se solí na pár hodin, její hořkost zmizí a můžete ji použít celou krom košťálů, které je třeba ze středu vykrojit.

Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, kedlubnu, na růžičky rozebraný květák, zalijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme listy čekanky, které krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno