Pažitka
Název:

Kedlubnová polévka s řapíkatým celerem, petrželí, tuřínem a batátem


Kedlubnová polévka s řapíkatým celerem, petrželí, tuřínem a batátem


Ingredience:
Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřeb
kedlubna1 ks
řapíkatý celer130 g
petržel1 ks
tuřín50 g
batáty100 g
kmín dle chuti
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Kedlubnu používám do polévky ráda a dnes jsem měla chuť na sladkou variantu polévky, která se náramně vydařila, manžel si přidával a náš nejmenší mlsáček pomlaskával a bylo vidět i slyšet, že mu polévka moc chutná.

Na ghí orestujeme pokrájený celer, petržel, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou kedlubnu, tuřín, batát, kmín, majoránku, sůl a vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina uvařená, můžeme vše rozmixovat. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno