Pažitka
Název:

Kedlubnovo-cuketový krém


Kedlubnovo-cuketový krém


Ingredience:
Ingredience:
velká kedlubna1 s
mladá cuketka1 ks
smetana ke šlehání100 ml
ovesné vločky hrst
máslo1 lžíce
olej2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Rychlá jemná polévka, která zasytí celou rodinu. Díky přidaným ovesným vločkám již nemusíme polévku dále zahušťovat.

Kedlubnu oloupat a nakrájet na kostky. Cuketu na větší kostky.
V hrnci rozpálit olej a dát na něj pražit vločky. Vařečkou míchejte, ať se vločky nespálí a ztlumte plamen. Asi po dvou minutách přidejte kedlubnu a nechte orestovat. Asi za 5 minut přilijte vodu, aby byla asi centimetr nad kedlubnu. Osolte a (opepřete). Vařte na mírném plameni do poloměkka, poté přidejte cuketu a vařte do měkka. Když je zelenina měkká, rozmixujte zeleninu ponorným mixérem do hladka, přidejte šlehačku a lžíci másla. Když je polévka příliš hustá, nařeďte vodou do požadované konzistence.
Podávejte s krutony potřený čerstvým česnekem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno