Pažitka
Název:

Kedlubnový salát se zakysanou smetanou, bylinkami a slunečnicovými semínky


Kedlubnový salát se zakysanou smetanou, bylinkami a slunečnicovými semínky


Ingredience:
Ingredience:
velké kedlubny2 ks
nasekaná petržel, kopr a rukola3 lžíce
opražená slunečnicová semínka2 lžíce
sůl dle chuti
zakysaná smetana180 g
Postup přípravy:

Původně jsem měla v plánu dělat kedlubnové zelí, ale člověk míní a život mění, takže zelí bylo nakonec z červené řepy a tím pádem mi tu zbyly dvě velké kedlubny. Tak vznikl nápad na rychlý a moc dobrý salát.

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme zakysanou smetanu, bylinky, osolíme a vše pořádně promícháme. Salát dáme na 5 minut vychladit do lednice. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky a podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno