Pažitka
Název:

Kelová-kapustová polévka


Kelová-kapustová polévka


Ingredience:
Ingredience:
uzená žebra1000 g
kapusta300 g
brambory3 ks
česnek2 stroužky
pepř špetka
majoránka špetka
uzený špek100 g
hladká mouka3 lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Polévka je grunt a tato obzvlášť....

Nejdříve si uvaříme uzené kosti, které pak obereme a po vychladnutí nakrájíme. V uzeném vývaru uvaříme na nudličky nakrájenou kapustu a brambory nakrájené na kostičky. Vyškvaříme si špíček, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zahustíme polévku. Přidáme česnek a v dlaních rozemnutou majoránku. Opepříme, případně dosolíme, ale většinou to není nutné. Kdo chce, může polévku zjemnit smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno