Pažitka
Název:

Kešu kakaový mls


Kešu kakaový mls


Ingredience:
Ingredience:
kešu - pražené, nesolené100 g
mandlové mléko Provamel80 ml
mandlové mléko na zalití kešu
kakao bio Lifefood2 lžičky
datlový sirup dle chuti
maliny na ozdobení
Postup přípravy:

Tak tento dezert se mi teda fakt povedl. Už delší dobu jsem přemýšlela jak nahradit tvaroh a smetanu a udělat něco, co by se aspoň trošku přiblížilo termixu. No a povedlo se. Je boží a mňam. Měla jsem, co dělat abych ho malému nesnědla, ale misku jsem vyčistila do sucha.

Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem. 
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 80ml, záleží, jak chceme dezert hustý, přidávejte opatrně, ať není dezert řídký. Mam vyzkoušený tento poměr s mandlovým mlékem Porvamel. Přidáme kakako a osladíme dle chuti datlovým sirupem, rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme malinami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno