Pažitka
Název:

Kokosový tapioka dezert s mangovým pyré


Kokosový tapioka dezert s mangovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
tapioka perly50 g
voda150 ml
kokosový krém1 plechovka (400 ml)
javorový sirup2 lžíce
zralé mango1 ks
Postup přípravy:

Při úklidu spižírny jsem objevila zbytky tapiokových perel, a protože už dlouho přemýšlím, že je čas se více zamyslet nad odpoledními svačinkami pro kluky, hned jsem se pustila do přípravy pudingu.

Minule jsme vyzkoušeli kakaovou variantu, dnes jsme vsadila na kokosové mléko a jako topping jsem zvolila mango, které mi doma nikdo jen tak pokrájené na kousky nejí, a tak už volalo po spotřebě.

Perly namočíme nejlépe přes noc do vody. 

Druhý den k nim přilijeme celý obsah plechovky s kokosovým krémem a javorový sirup (popř. jiné sladidlo).

Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 15 - 20 minut do zhoustnutí.

Směsí naplníme skleničky a dozdobíme rozmixovaným mangem.

Puding můžete kombinovat i s jiným ovocem, výborný bude jistě s malinami, či s čokoládovou polevou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno