Ingredience: | |
změklé máslo + na vymazání | 150 g |
špaldová mouka | 300 g |
kakao | 40 g |
datlový sirup | 4 lžíce |
vejce | 1 ks |
tvaroh | 500 g |
vejce | 1 ks |
sirup (agáve, kukuřičný, rýžový, popř. med) | dle chuti |
maliny | 250 - 300 g |
Další z řady mých oblíbených "fofr" koláčů. Tentokrát těsto obohaceno o kakao, které se spolu s tvarohem k malinám perfektně hodí. Určitě si tuto kombinaci zamilujete.
Z másla, mouky, kakaa, datlového sirupu a vejce vypracujeme hladké těsto, které vmačkáme na dno (a kousek stěny) vymazané koláčové či dortové formy (záleží na tom, co použijete; já mám keramickou koláčovou a tu pouze vymažu, do dortové používám na dno pečící papír, stěny opět pomažu máslem).
Těsto propícháme vidličkou a naneseme na něj tvaroh oslazený sirupem a smíchaný s vejcem.
Poklademe malinami (pokud použijete mražené, nechte je prve trochu povolit a přebytečnou šťávu slijte) a pečeme při 190 stupních asi 30 minut.
Kláč podáváme zcela zchladlý.
TIP: Koláč můžete ještě vylepšit třeba nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Podrobné info: