Pažitka
Název:

Kološvárské zelí


Kološvárské zelí


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso500 g
pikantní klobása100 g
kysané zelí600 g
cibule2 ks
rýže100 g
mletá červená paprika1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zakysaná smetana200 g
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Tohle jídlo znám od taťky. Na první pohled je to divočina a ten druhej taky. Ale zvlášť teď, když máme spoustu  vlastního zelí, vítám každý zelný recept.

V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte jemně pokrájenou jednu cibuli. Když začne zlátnout, přidejte maso a společně opečte. Přidejte papriku, pepř a osolte. 

Ve druhé pánvi na lžíci oleje opečte dozlatova druhou cibuli. Přidejte zelí, které předem můžete trochu pokrájet a vařenou rýži. Promíchejte.

Na dno pekáčku dejte polovinu zelí s rýží. Další vrstvu maso, na ni klobásky pokrájená na tenká kolečka a na to zase zelí s rýží. Uhlaďte, potřete zakysanou smetanou a pečte na 180°C 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno