Pažitka
Název:

Kotlety s bazalkovým zelím dle Z. Pohlericha


Kotlety s bazalkovým zelím dle Z. Pohlericha


Ingredience:
vepřová kotleta4 ks
rozmarýn větvička
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
bílé zelí1 menší hlávka
máslo1 lžička
Pesto:
česnek4 stroužky
bazalka20 lístků
strouhaný parmazán1 šálek
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Zdeněk Pohlreich je určitě ispirace nejednoho kuchaře, mě zaujal právě tento recept, co vás?

Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.

Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.

Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.

Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno