Pažitka
Název:

Králičí stehna alla cacciatora


Králičí stehna alla cacciatora


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehno2 ks
stroužek česneku6-8 ks
bobkový list5 ks
chilli papričky1-2 ks
dobré suché víno6 dcl
kuřecí vývar3 dcl
černé olivy bez pecek100 g
vinný ocet / balsamikový6 lžic
olivový olej4 lžíce
citron2 ks
čerstvý rozmarýn1 větvička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Kdo má možnost domácího králičího masa nebude jistě zklamán. Tento recept vám provoní celý dům, ale nadchne určitě všechny milovníky vína, oliv a citrónu.Věřte, že bude pekáček do pár minut doslova "vylízaný".

Máme-li vše připraveno, můžeme začít.

V pekáčku rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme čili papričku, tymián, bobkový list a česnek. Jen velmi opatrně, aby se nám nic nespálilo a jen se ochutil olej. Vše opět vyndáme.

Vložíme stehna, která orestujeme ze všech stran..mělo by to vypadat viz. foto níže.

Nyní je zalijeme vývarem, a vínem. Vývar nemusíme dávat všechen. Podle potřeby doléváme. Přidáme olivy.

Citrony nakrájíme na měsíčky, maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, tymián, bobkové listy a dusíme (přikryté pokličkou) na mírném ohni cca 40-50 minut na 180 stupňů. 

Poté přilijeme ocet. Sundáme pokličku a dopékáme v troubě při stejné teplotě ještě dalších 20-25 minut.

K podávání se skvěle hodí bílé italské pečivo. 

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno