Pažitka
Název:

Králík pečený na česneku s bramborovo-mrkvovo-petrželovou pěnou a zelenými fazolkami


Králík pečený na česneku s bramborovo-mrkvovo-petrželovou pěnou a zelenými fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehno1 ks
česnek4 stroužky
himalájská sůl dle chuti
kmín špetka
České Ghíčko kousek
mrkev1 ks
malá petržel1 ks
brambora1 ks
mražené zelené fazolky bio Ardo hrst
Postup přípravy:

Králíka zbylo z předchozího dne ještě dost, jen se mi zachtělo jiné kombinace v příloze. A vznikla tato dobrůtka.

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Ghíčkem. Zeleninu pokrájíme na kostky, dáme do parního hrnce společně se zelenými fazolkami, uvaříme. Z mrkve, brambory a petržele vyšleháme pěnu a podáváme společně s králíkem a zelenými fazolkami.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno