Pažitka
Název:

Křehké mrkvové řezy s tvarohem


Křehké mrkvové řezy s tvarohem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
máslo250 g
špaldová celozrnná mouka30 dkg
hladká mouka30 dkg
cukr moučka15 dkg
kdypřící prášek do pečiva1 ks
mrkev25 dkg
citronová šťáva1 lžíce
žloutky2 ks
Náplň:
tvaroh50 dkg
vanilkový cukr1 ks
cukr moučka50 g
žloutky2 ks
bílky4 ks
Postup přípravy:

Už dlouho mě lákalo vyzkoušet moučník z mrkvového těsta, a když jsem na Top receptech zahlédla mrkvový koláč s tvarohem, bylo okamžitě jasné co bude naše nedělní snídaně. Recept jsem si trochu poupravila- hlavně ubrala množství cukru a polohrubou mouku vyměnila za špaldovou celozrnnou.

Mrkev si nastrouháme najemno. Smícháme se zbytkem surovin a necháme chvilku ( cca 2 hodiny) uležet v chladu.
Náplň si připravíme smícháním tvarohu s cukrem a žloutky, nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků - do kterých jsem přidala vanilkový cukr.
Těsto si rozdělíme na dva díly,které rozválíme na zhruba 4 mm pláty. Přeneseme na plech - já mám velikost zhruba 25x38 cm, vyložený pečícím papírem.
Naneseme tvarohovou náplň,kterou rovnoměrně rozetřeme. přiklopíme druhým plátem. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.

Poté necháme vychladnout. Studený moučník nakrájíme na kousky cca. 8x8 cm a servírujeme posypaný moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno