Pažitka
Název:

Krém z bílé ředkve a řeřichy


Krém z bílé ředkve a řeřichy


Ingredience:
Ingredience:
bílá část jarní cibulky50 g
bílá ředkev800 g
řeřicha2 vaničky
smetana ke šlehání250 ml
máslo2 lžíce
voda dle potřeby
růžová sůl dle chuti
olivový olej na ozdobu
Postup přípravy:

V obchodě na mě vykoukla svěže zelená čerstvá řeřicha. Nešlo odolat. Pomazánek jsme v poslední době měli dost, tak jsem si řekla, že vyzkouším polévku. Chtělo to něco, co zjemní "pikantní" chuť řeřichy. A bílá ředkev se smetanou tento úkol splnily na výbornou.

Jarní cibulku pokrájíme na kolečka, ředkev na kostky a na másle restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut. 
Do hrnce přidáme řeřichu (část si odložíme na ozdobu), smetanu a vše rozmixujeme. Osolíme a podle potřeby naředíme horkou vodou do požadované hustoty. Polévku přivedeme k varu a máme hotovo. 
Na talíři dozdobíme kapkou olivového oleje a čerstvou řeřichou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno