Ingredience: | |
mrkev | 1 kg |
velká cibule | 1 ks |
palička česneku | 1 ks |
čerstvý rozmarýn | 1 snítka |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
mléko | 250 ml |
olivový olej | 1 lžíce |
Na dozdobení: | |
chlebové krutóny | 1 hrstička |
restovaná cibulka | 1 hrstička |
Krémové polévky nás doma prostě "baví". Čerstvý rozmarýn se v polévce báječně rozvine a provoní celý váš byt.
Na pečící papír dáme celou neloupanou cibuli, paličku česneku, oloupanou mrkev na větší kusy, zakápneme olejem a pečeme při 200 °C do změknutí. Již na zeleninu můžete přidat větvičku čerstvého rozmarýnu.
Jakmile je zelenina zlatohnědá, cibuli a česnek zbavíme slupek. Spolu s mrkví dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou tak, aby byla zelenina lehce ponořená. Rozmixujeme, zjemníme mlékem, dochutíme solí, rozmarýnem a pepřem. Chvilku polévku provaříme a můžeme podávat zdobené chlebovými krutónky a restovanou cibulkou.
Dobrou chuť!