Pažitka
Název:

Krémová česnečka s vejcem


Krémová česnečka s vejcem


Ingredience:
Ingredience:
česnek1 celá palice
střední cibule1 ks
máslo3 lžíce
mléko400 ml
smetana200 ml
celá vejce2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
medvědí česnek dle chuti
Postup přípravy:

Tahle česnečka je jemná a krémová, bez vývaru, ale stejně dobrá, ostatně jako každá česnečka. Tak pojďme na ni.

Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji necháme zesklovatět. Přihodíme pokrájený česnek a krátce ho orestujeme. Přilijeme mléko a přibližně deset minut vaříme. Když česnek změkne, rozmixujeme základ tyčovým mixérem dohladka. Naředíme ho podle potřeby mlékem, ve kterém důkladně rozkvrdláme obě vejce, přidáme smetanu a polévku dochutíme solí, pepřem a medvědím česnekem. Krátce povaříme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno