Pažitka
Název:

Krémová česneková polévka a krutony s bazalkovým pestem a parmezánem


Krémová česneková polévka a krutony s bazalkovým pestem a parmezánem


Ingredience:
Ingredience:
sádlo1 lžíce
česnek6 stroužků
středně velké brambory4 ks
cibule1 ks
vývar1 l
smetana ke šlehání1/2 kelímku
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
bazalkové pesto dle potřeby
parmezán dle potřeby
starší pečivo dle potřeby
Postup přípravy:

Změňte klasickou česnečku na chutný česnekový krém....

Na lžíci sádla orestujeme na drobné kostky nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku. Po chvíli přidáme i brambory na malé kostičky a společně zarestujeme. Poté podlijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a dalším česnekem dle chuti a přidáme smetanu. 
Krutony: staré pečivo nakrájíme na kostky nebo vykrájíme tvary a dáme na 10 minut do trouby na cca 200°C. Poté potřeme bazalkovým pestem a strouhaným parmezánem a ještě na dvě až tři minutky zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno