Pažitka
Název:

Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem

bez BKM, lepku, vajec


Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
vařené bílé fazolky Navy250 g
střední cibule1 ks
oloupaná a očištěná cuketa1/2 ks
batát1 ks
petržel1 ks
česnek2 stroužky
mandlové mléko300 - 400 ml
himalájská sůl dle chuti
řasa kombu velikost poštovní známky
mletý kmín dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Také máte spoustu cuket a nevíte co s nimi? Tak polévka je rozhodně dobrá volba. Kromě cukety, kterou lze použít na sladko i na slano, jsem si oblíbila také fazolky.
Fazole zařazuji do našeho jídelníčku ráda, fazole Navy jsou velmi jemné a chuťově příjemné. Tato polévka mě velmi mile překvapila a rozhodně si ji ráda zopakuji. Těžko se popisuje její chuť, musí se prostě vyzkoušet.

Fazole propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou dle potřeby, přidáme řasu kombu a vaříme 15 minut. 
Než se nám fazole uvaří, připravíme si zeleninu na polévku. Oloupeme a pokrájíme cibuli, cuketu, petržel, batát, česnek. 
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, petržel, batát a jeden prolisovaný stroužek česneku, zalijeme rostlinným mlékem a přidáme mletý kmín a sůl.
Vařené fazole přecedíme a dáme stranou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme bílé fazole, rozmixujeme dohladka a dle chuti přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno