Pažitka
Název:

Krémová polévka z červené čočky


Krémová polévka z červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka125 g
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
zázvor kousek
kari1 lžička
kokosové chilli špetka
sušené kokosové mléko2 lžíce
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je dobře stravitelná a nemusí se předem namáčet. Uvaříte ji během patnácti minut a můžete si tak připravit rychlý oběd nebo večeři. Z červené čočky jsem si nejvíc oblíbila krémovou polévku. Přidávám do ní kokosové mléko se zázvorem a chilli, díky kterému vás polévka hezky zahřeje.

Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, na plátky nakrájený zázvor, kari, kokosové chilli a nechte restovat cca 1 minutu. Do hrnce vsypte červenou čočku a vše zalijte vodou (množství dle požadované hustoty). Jakmile je čočka uvařená, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. V trošce vody rozmíchejte na kašičku sušené kokosové mléko, vlijte ho do polévky a nechte ji ještě chvilku prohřát. Můžete použít i kokosové mléko v plechovce. Nakonec polévku ochuťte solí a podávejte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno