Pažitka
Název:

Krémová polévka z paprik


Krémová polévka z paprik


Ingredience:
Ingredience:
papriky (já použila bílé a zelené)4 - 5 ks
střední brambory2 ks
cibule1 ks
zeleninový vývarcca 750 ml
sušená petrželka2 lžíce
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
olej dle potřeby
K podávání:
rukola pár lístků
semínka černého sezamu dle chuti
Postup přípravy:

Pakliže se u nás jakákoliv zelenina tak říkajíc zamaskuje do krémové polévky, tak ji děti ochotně přijmou. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet tuto fintu i u paprik, které jsou oblíbené jen u jednoho dítka. Díky této právě tak vznikl další možný způsobit zpracování paprik v podobě lahodné polévky. 

Nejprve si očistíme papriky a nakrájíme je na středně velké kostičky (pár jich dáme stranou na dozdobení při podávání). Dále si oloupeme m a také nakrájíme na kostičky. V hrnci na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a pak přidáme papriky a brambory Zeleninu lehce zarestujeme, pak ji podlijeme vývarem, osolíme a opepříme a přidáme sušenou petrželku (pokud bychom měli čerstvou, tak dáme až na konci vaření). Zeleninu necháme vařit na mírném plameni do jejích změknutí, cca 20 - 30 minut. Jakmile je zelenina uvařená, tak vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku podáváme dozdobenou malými kostičkami papriky, pár lístky rukoly a posypanou semínky černého sezamu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno