Pažitka
Název:

Krémová pórková polévka na kmíně s kořenovou zeleninou bílou ředkví a květákem


Krémová pórková polévka na kmíně s kořenovou zeleninou bílou ředkví a květákem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
velký pórek - světlá část1 ks
petržel1 ks
celer40 g
kulatá bílá ředkev1 ks
květák150 g
sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1,5 l
Postup přípravy:

Polévka, kterou nikdy nepohrdneme a máme moc rádi. Již delší dobu jsme ji neměli, a jelikož se mi povedlo sehnat moji oblíbenou bílou ředkev, pórek byl v lednici a květák byl rovněž v zásobě, nebylo co řešit. Kořenové zeleniny mám doma vždy dostatek, a tak se šlo na naši oblíbenou polévku.

Na ghí orestujeme pokrájený pórek, zde jsem použila pouze světlou část, přidáme očištěnou pokrájenou petržel, celer, ředkev, na růžičky rozebraný květák, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Dle potřeby podlijeme vodou.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme zeleninu dohladka. 
Tato polévka může mít celou řadu dalších chutí, pokud máte chuť na kyselou verzi, stačí přikyselit Umeoctem, pokud na jemnější doplníme mandlovým mlékem či pokud tolerujeme mléčné výrobky bílým jogurtem.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno