Pažitka
Název:

Krémová rybí polévka s bulgurovými knedlíčky


Krémová rybí polévka s bulgurovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
bílá ryba200 g
petržel1 ks
mrkev1 ks
pórek hrst
máslo1 lžíce
smetana na šlehání250 ml
drcený kmín špetka
sůl dle chuti
Knedlíčky (12 ks):
bulgur v suchém stavu50 g
kukuřičná krupice50 g
vejce1 ks
sušený česnek1 lžička
sůl1 lžička
petrželka1 lžíce
Postup přípravy:

Rybu máme na jídelníčku každý týden a už mi docházejí nápady, jak ji prckovi připravit, aby mu chutnalo. Celý týden jedeme úspěšně v polévkách, tak jsem si řekla, že to prubnu. Uvidíme, jestli bude mít úspěch.

Zeleninu jsem očistila a nakrájela na větší kusy. Na másle jsem ji osmahla, přidala jsem rybu, kmín, opět chvíli zarestovala, zalila cca 500ml vody a vařila do změknutí. Poté jsem přilila smetanu, vše rozmixovala dohladka a dochutila solí.

Knedlíčky:

Bulgur uvaříme podle návodu doměkka, Vychladlý smícháme s krupicí, kořením a vejcem. Tvarujeme knedlíčky, které vaříme na páře cca 10min.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno