Ingredience: | |
bílá ryba | 200 g |
petržel | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
pórek | hrst |
máslo | 1 lžíce |
smetana na šlehání | 250 ml |
drcený kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
Knedlíčky (12 ks): | |
bulgur v suchém stavu | 50 g |
kukuřičná krupice | 50 g |
vejce | 1 ks |
sušený česnek | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
petrželka | 1 lžíce |
Rybu máme na jídelníčku každý týden a už mi docházejí nápady, jak ji prckovi připravit, aby mu chutnalo. Celý týden jedeme úspěšně v polévkách, tak jsem si řekla, že to prubnu. Uvidíme, jestli bude mít úspěch.
Zeleninu jsem očistila a nakrájela na větší kusy. Na másle jsem ji osmahla, přidala jsem rybu, kmín, opět chvíli zarestovala, zalila cca 500ml vody a vařila do změknutí. Poté jsem přilila smetanu, vše rozmixovala dohladka a dochutila solí.
Knedlíčky:
Bulgur uvaříme podle návodu doměkka, Vychladlý smícháme s krupicí, kořením a vejcem. Tvarujeme knedlíčky, které vaříme na páře cca 10min.
Podrobné info: