Pažitka
Název:

Krevetove kari s kokosom


Krevetove kari s kokosom


Ingredience:
Ingredience:
velkych cerstvych kreviet25 ks
nastruhaneho kokosu5 plnych lyziciek
koriandrovych semien1 lyzicka
susene cervene cili papricky3 ks
olej trochu
mletej kurkumy1/3 lyzicky
tamarindovej pasty1/3 lyzicky
velka cervena cibula1 ks
cesnakovo-zazvorovej pasty1 lyzicka
sol dle chuti
vody200 ml
garam masala1 lyzicka
Postup přípravy:

Netradiční a zajímavá chuť krevet a kokosu, to si nemůžete nechat ujít.

V hrnci zohrejeme olej. Pridame koriandrove semienka a cili papricky. Restujeme na stredne silnom ohni, kym semienka nezavonaju a cili nezmenia troska farbu. Nechame trocha vychladnut a dame do mixera. 

Do mixera dalej pridame cerstvy struhany kokos, tamarindovu pastu a mletu kurkumu.

Pridame trocha vody a vymixujeme na pastu. Odlozime ju bokom do dalsieho pouzitia. 

V tom istom hrnci, kde sme oprazili koriandrove semienka a cili znova zohrejeme troska oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu. 

Cibulu restujeme, kym nezmakne.

Potom pridame ocistene krevety, sol a garam masala. Premiesame. (Ak chcete, mozete si pridat este mlete cili korenie, asi pol lyzicky.)

Dalej pridame kokosovu pastu, ktoru sme si vopred pripravili a podlejeme trochou vody. Kari privedieme k varu a hrniec prikryjeme pokrievkou. Ohen zmiernime a kari varime 6-8 minut.

Hotove odstavime z ohna. Podavame s ryzou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Samant

    zavřít okno