Pažitka
Název:

Krevety po sečuánsku


Krevety po sečuánsku


Ingredience:
Marináda na krevety:
oloupaných krevet200 g
solamyl1 lžíce
voda1 lžíce
sůl špetka
Na omáčku:
jarní cibulka (bílá část)2 ks
větší chilli papričku1 ks
sečuánského pepře špetka
ústřicové omáčky1 lžíce
sojové omáčky1 lžíce
sezamový olej1 lžička
rajský protlak1 lžíce
česneku1 stroužek
strouhaný zázvor1 malá lžička
víno suché / rýžové víno1 lžička
voda2-3 lžíce
Postup přípravy:

Tentokrát jsem byla trošku zklamaná, protože jsem sehnala krevetky, nejen mražené, ale dokonce předvařené. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale když na ně máte chuť, není co řešit. I tak byly dobré a nezbyla ani jedna. Kdo je milovníkem ostřejších chutí, přijde si na své.

Krevetkám ufikneme ocásky. Solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje, přidáme sečuánský pepř a krevety, které minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, nebo-li pryž. A to nechceme.
Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Cibulku, chilli papričku ( feferonku ), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno