krkovice (já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky) | 4 plátky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Marináda: | |
máslo | 100 g |
černé pivo pokojové teploty | 300 ml |
drcený kmín | 1 lžička |
sušený zázvor nebo kousek čerstvého nastrouhaného | 1 lžička |
čerstvá majoránka (popř. sušená) | hrstka |
Ingredience: |
krkovice, marinády, masa....toť hlavně na mém blogu.
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.