Pažitka
Název:

Křupavá granola


Křupavá granola


Ingredience:
ovesné vločky4 hrnky
kokos0,5 hrnku
kokosový krém5 lžic
hnědý třtinový cukr2 lžíce
javorový sirup3 lžíce
sezamová semínka1 lžíce
skořice1 lžička
sekané mandle2 hrsti
rozinky1 hrst
sušené brusinky1 hrst
sušené meruňky1 hrst
sušené švestky1 hrst
sůl větší špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Mám ráda ovesnou kaši, ovesné karbanátky, všechny ty müsli tyčinky - prostě vše, co jen lze z ovesných vloček vymyslet. Stejnými nadšenci jsou i mé ratolesti, vlastním tři kousky s jasně převažující mužskou částí (2 : 1). Proto jsem pátrala, jak si připravit domácí granolu, kterou si s oblibou dopřáváme k snídani. Zjistila jsem, že to není vůbec nic složitého, a tak vám nabízím mou verzi.

Připravte si hrnek o objemu 200 ml a jdeme na to. V jedné míse smícháme ovesné vločky se sezamovými semínky a skořicí.

Kokosový krém, cukr, javorový sirup a sůl promícháme v jiné misce.

Obě směsi spojíme v jednu, pořádně promneme, aby se vločky stejnoměrně obalily, a rozložíme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů (horní a dolní ohřev) a zhruba 10 minut pečeme. Během pečení několikrát promícháme, aby se granola nepřipálila.

Po uplynutí doby ke směsi přimícháme posekané mandle a kokos. Vložíme zpět do trouby a dalších 15  minut pečeme (do křupava). Směs několikrát promícháme.

K hotové granole přimícháme na drobné kousky nasekané sušené ovoce.

Necháme vychladnout, přičemž několikrát promícháme.

Skladujeme v nádobě s uzávěrem a podle potřeby používáme do jogurtů, moučníků, nebo jen tak :o).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno