Pažitka
Název:

Křupavé kuře s polentou a salátem


Křupavé kuře s polentou a salátem


Ingredience:
Kuře:
kuřecí nebo krůtí maso bez kůže400 g
uzená mletá paprika1 - 2 lžičky
polenta3 - 4 lžíce
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Zálivka:
prolisovaný česnek1 stroužek
citronová šťáva dle chuti
strouhaný sýr Gran Moraviacca 50 g
bílý jogurt4 lžíce
worchester dle chuti
vinný ocet dle chuti
pálivější tip hořčice dle chuti
čerstvá bazalka dle chuti
Salát:
světlé pečivo, nasucho opečené a nakrájené na menší kousky dle potřeby
směs salátů (polníček, rukola, římský, čekanka...) dle chuti
cherry rajčátka dle chuti
nejlibovější slanina, dokřupava opečenácca 150 - 200 g
pažitka dle chuti
chilli paprička dle chuti
červená paprika dle chuti
Postup přípravy:

Tenhle recept je silně návykový aneb nápad kuřátka ve speciální směsi Jamieho Olivera a ten prostě umí dělat dobroty. Recept je snadný, rychlý a vynikající. Směs na kuře udělá netradiční a zajímavou chuť a díky polentě bude krásně křupavé.

Nejprve si nachystáme směs na kuře - smícháme uzenou papriku a polentu. Kuře z obou stran dobře opepříme, lehce osolíme. Na prkénko připravíme pečící papír, na něj nasypeme trochu polenty s paprikou, poklademe prsíčky, posypeme opět polentou s paprikou a přikryjeme folií. Přes folii lehce naklepeme, tím pádem nebudou prsíčka tak silná a navíc do nich dobře dostaneme polentu. Pokud se Vám zdá směsi stejně jako mě málo, udělejte si klidně dvojitou dávku a prsíčka víc ochuťte. Takto nachystané masíčko dokonale opečeme z obou stran na olivovém oleji.

Do mixéru dáme jogurt, česnek, sýr a hořčici, vše dohladka umixujeme. Dochutíme worchesterem, citronovou šťávou, octem, popřípadě solí a pepřem. Přidáme posekanou bazalku a ještě krátce umixujeme, dostaneme tak lehce nazelenalou zálivku plnou dokonalé chuti.

Na talíře navrstvíme salát, poklademe nakrájenou paprikou, rajčaty, opečenou slaninou i pečivem, navrch dáme na krájené kuře, posypeme pažitkou, chilli papričkou a přidáme zálivku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno