Pažitka
Název:

Krůtí guláš s kysaným zelím


Krůtí guláš s kysaným zelím


Ingredience:
krůtí maso (měla jsem vykostěné spodní stehno)500 g
cibule1 ks
sádlo2 lžíce
kysané zelí400 g
česnek2 stroužky
červená paprika1 ks
zelená paprika1 ks
mletá sladká paprika1 lžíce
víno, vývar nebo voda + gelový bujon100 ml
středně velká brambora1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.

Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené a na kostky nakrájené maso. Zarestujeme, podlijeme vínem, vývarem nebo vodou, přidáme gelový bujon a dusíme do téměř měkka. Poté přidáme překrájené, eventuelně propláchnete zelí a po cca 10 minutách na větší kostky nakrájené papriky. Dusíme pospolu dalších cca 10 minut. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou bramboru, která nám to celé zahustí. Podle chuti dosolíme a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno