Pažitka
Název:

Krůtí prsa s dýňovou omáčkou s rajčaty, česnekem, cibulí, bazalkou a kuskusem


Krůtí prsa s dýňovou omáčkou s rajčaty, česnekem, cibulí, bazalkou a kuskusem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
krůtí prsní řízky3 - 4 ks
větší dýně Hokaido1/4 ks
bílá cibule1 ks
cherry rajčata8 ks
bazalka dle chuti
česnek dle chuti
červená lahůdková paprika Grešík dle potřeby
sůl dle chuti
kuskus dle potřeby
polosladké červené víno dle chuti
vývar či voda dle potřeby
masový vývar dle potřeby
Zdobení:
pórek, rajčata, rukola, prohřáté na oleji
Postup přípravy:

Jsou dny, kdy mě nebaví trávit hodiny v kuchyni, a sáhnu po rychlé přípravě jídla. Navíc toto jídlo jsem připravovala zrovna ve dnech, kdy venku svítilo sluníčko a vypadalo to na konečně začínající jaro. Udělala jsem rychlý oběd a pustili jsme se do práce kolem domečku a rytí skleníku. Už nám to brzy nastane a já se strašně těším na domácí ovoce a zeleninu. Snad se povede sezóna a budeme si moc dopřát vlastní úrodu A nyní k přípravě receptu. 

Krůtí maso osolíme a posypeme lahůdkovou paprikou. Na rozpálené pánvi, ve které jsme rozpustili Ghí, opečeme krůtí prsní řízky. Dáme stranou do hrnce a přiklopíme poklicí. Do výpeku z masa přidáme posekanou cibuli, česnek, orestujeme, přidáme očištěnou a pokrájenou dýni a rajčata. Vše společně prohřejeme, zalijeme vodou, vývarem či pro dospělé vínem a vaříme do změknutí zeleniny. Během vaření přidáme česnek a bazalku, hlídáme a redukujeme na požadovanou hustotu výsledné omáčky. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme či dokořeníme. Můžeme přidat pár kapek sojové omáčky, případně pokud máte raději sladší verzi, tak přisladíme, já jsem neměla potřebu. Pokud chceme omáčku hladkou, přepasírujeme ji.

Podáváme s kuskusem či jinou přílohou. Kuskus nasypeme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem v poměru 1:2, přiklopíme a necháme 10 - 15 minut stát.

A už jen chybí připravit zdobení. Na oleji si prohřejeme pokrájená cherry rajčata, pórek a rukolu. Můžeme lehce osolit a opepřit.

Vyndáme maso z hrnce, přidáme kopeček kuskusu, nalijeme omáčku a ozdobíme prohřátou zeleninou.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno