Pažitka
Název:

Krůtí rolka s bramborovou kaší


Krůtí rolka s bramborovou kaší


Ingredience:
krůtí prso150 g
brambory250 g
mléko150 ml
jahodový džem nebo brusinky1 lžíce
schwarzwaldská šunka2 plátky
sýr čedar15 g
šalotka1 ks
červené víno na podlití
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Bílkovinová bomba, kterou ocení každý aktivní sportovec a určitě i ti, kteří si prostě jen rádi pochutnají na dobrém jídle.  

Do mírně osolené vody dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Krůtí plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Na vrch položíme jeden plátek schwarzwaldské šunky, sýr a vytvoříme rolku, kterou zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Poté, co maso chytne zlatavou barvu, dáme stranou a orestujeme najemno nakrájenou šalotku a druhý plátek schwarzwaldské šunky. Přidáme lžíci džemu, necháme zkaramelizovat a podlijeme červeným vínem. Maso vrátíme zpět do pánve a necháme ho dopéct ve vinné redukci. Z uvařených brambor a ohřátého mléka připravíme bramborovou kaši a můžeme podávat.

Energické hodnoty:

Sacharidy 50 g
Bílkoviny 50 g
Tuky 15 g
Energie 500 kcal

Tipy: Schwarzwaldské šunky se rozhodně nebojte. 2 plátky obsahují pouze 5 g tuků, které vám určitě neublíží a jídlu dodají vynikající chuť. Pokud vám nebude držet rolka pohromadě, stačí si vypomoct kuchyňskou nití, která vám potřebný tvar zajistí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno