Pažitka
Název:

Kuře s bramborovou nádivkou a pestem z medvědího česneku


Kuře s bramborovou nádivkou a pestem z medvědího česneku


Ingredience:
celé kuře1 ks
cibule1 ks
brambory1/2 kg
špekáček4 ks
vejce5 ks
hladká mouka1 hrnek
olej150 - 200 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
grilovací koření špetka
pažitka hrst
pesto z medvědího česneku1 lžíce
práše do pečiva1 balíček
Ingredience:
Postup přípravy:

Když nám zbyde nádivka, může jí naplnit kuře....

Kuře opláchneme, osolíme a okořeníme, dáme do pekáčku s nakrájenou cibulí (podlijeme vodou nebo vývarem). Na nádivku si oloupeme a nastrouháme brambory, přidáme vajíčka, na kostičky nakrájené špekáčky, mouku, olej, prášek do pečiva, pažitku a koření s pestem. Vše pořádně promícháme a dáme na alobal. Děláme si takové knedlíčky, pořádně smotáme a na konci smotáme jako bonbon (nebo můžeme péci ve formě). Když nám zůstane směs, tak naplníme kuře, které přichytíme párátkem. Kuře pečeme přikryté a nádivku v alobalu dáme na přikrytý pekáč. Ke konci pečeme kuře odkryté a nádivku necháme trošičku vychladnout. Kuře pečeme na 200 stupňů hodinku a půl a nakonec ještě 15 minut odkryté.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno