Pažitka
Název:

Kuře s houbami a hráškem


Kuře s houbami a hráškem


Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
olivový olej5 lžic
hladká mouka2 lžíce
pancetta (nebo kvalitní uzené maso)100 g
hříbky400 g
cibule1 ks
vývar500 ml
mražený hrášek60 g
petrželová nať hrstka
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Nasbírali jste košík hub a nevíte co s nimi? Tak te´d je to určitě jasné.

Opečte nakrájená kuřecí prsa na 4 lžících olivového oleje, zaprašte moukou a ještě krátce osmahněte. Vyndejte z pánve. Do pánve přihoďte nakrájenou pancettu nebo sušené uzené maso a rozkrojené drobné hříbky (my měli suchohřiby). Osmahněte a opět vyndejte z pánve. Nakonec na lžíci oleje osmahněte nakrájenou cibuli, když zezlátne, přidejte kuře a houby s uzeným masem. Zalijte vývarem a nechte asi 15 minut dusit. Pak přidejte ještě mražený hrášek a hrst nakrájené petrželové natě, krátce provařte a podávejte. Ideálně s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno