Pažitka
Název:

Kuřecí Gumbo


Kuřecí Gumbo


Ingredience:
Ingredience:
slunečnicový olej1 lžíce
cibule (nasekaná)1 ks
řapíkatý celer (nasekaný nadrobno)2 ks
zelená paprika bez zrníček a nakrájená na kolečka)1 ks
česnek (nasekaný)1 stroužek
kuřecí prsa (bez kostí nakrájené na větší kousky)450 g
sušené oregano1/2 lžičky
paprika2 lžičky
mletý římský kmín1/2 lžičky
mouka (já používám jen špaldovou)1 lžíce
papriková klobása1 ks
sekaná rajčata (plechovka)400 g
kuřecí vývar450 ml
střední cuketa (nakrájená na plátky)1 ks
Postup přípravy:

Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati.

Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.

Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.

Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno