Ingredience: | |
kuřecí játra | 500 g |
větší cibule | 1 ks |
drcená rajčata | 1 plechovka |
celer | 2 řapíky |
červená paprika | 1 ks |
červené fazole | 1 plechovka |
sterilovaná kukuřičná zrna | 1 malá plechovka |
koření - já používám na mexická jídla směs Fajitas, kdo nemá nevadí a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr | dle chuti |
česnek | 2 stroužky |
kdo holduje čerstvému koriandru, samozřejmě přidá, kdo ne, dá zelenou petrželku | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Játra má buď někdo rád nebo je nemůže ani vidět, natož ochutnat. Zrovna tak ostatní vnitřnosti. Já mám játra ráda, stejně jako vařím ze srdce. I drůbky v polévce miluji. Jinak třeba brzlík, plíce, slezinu, mozeček, ledvinky u nás doma nejíme. Teda ledvinkovou omáčku bych si i dala, ale je s nimi moc práce, radši bych, kdyby mi ji někdo připravil. To bych si pak dala.
Dnešní recept je tak trochu chutí mexický, i když nevím, jestli v Mexiku připravují zrovna játra takovýmto způsobem, se zeleninou a fazolemi. Nikdy jsem tam nebyla. Tak je to jenom moje další variace na játra.
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou) a orestujeme. Přidáme koření (papriku až nakonec) a nakrájenou papriku s celerem. Podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.
Podrobné info: