Pažitka
Název:

Kuřecí kari špízy s mátovým kuskusem


Kuřecí kari špízy s mátovým kuskusem


Ingredience:
Špízy:
vykoštěná kuřecí stehna500 g
bílý jogurt150 g
med2 lžíce
limetková šťáva2 lžíce
zázvor1 lžíce
česnek2 stroužky
kari koření2 lžíce
sůl1 lžička
olej dle potřeby
Kuskus:
kuskus400 g
kuřecí vývar0,5 l
menší pórek1/4 ks
máta2 lžíce
limetková šťáva1 lžíce
Postup přípravy:

Na víkendové vaření se snažím vždy naplánovat nějaký "netradiční" oběd. Sobota a neděle jsou totiž jediné dny, kdy se naše rodina sejde u společného stolu. Při brouzdání internetem a hledáním inspirace jsem narazila na tento recept. Pár surovin jsem vyměnila, pár vynechala a tohle je výsledek.

Ve větší misce si připravíme marinádu na maso - rozmícháme jogurt, najemno nastrouhaný zázvor, med, limetkovou šťávu, kari koření, rozdrcený česnek a sůl. Maso si nakrájíme na kostky a zamícháme do marinády, necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Potom maso napícháme na špejle a prudce opečeme na oleji, i s výpekem přendáme do pekáčku a ještě cca 15 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Kuskus si připravíme zalitím vařícího vývaru s najemno nasekaným pórkem. Necháme 10 minut odstát přikryté poklicí, pak přidáme nasekanou mátu a limetkové šťávy, zamícháme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno