kuřecí křidélka zbavená špiček | 8 ks |
med | 1 lžíce |
sójová omáčka | 1 lžíce |
feferonový krém (popř. sušené chilli nebo feferonka) | 2 lžičky |
tandoori masala | 1/2 lžíce |
sůl | špetka |
velká cibule (nakrájená na měsíčky) | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
červená paprika + 1 malá feferonka | 1 ks |
tandoori masala | 1 lžíce |
kuskus | dle potřeby |
olej | trochu |
vývar | dle potřeby |
Ingredience: |
Křidélka s kuskusem, opravdu by vás to nenapadlo? Přesto je to super chutná kombinace.
Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.
Troubu si rozehřejeme na 220°C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje. Sejmeme z ohně a vložíme na 15 - 20 minut do trouby dopéct.
V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek. Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí. Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.