Pažitka
Název:

Kuřecí plátky v kokosové marinádě


Kuřecí plátky v kokosové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa bez kostí a kůže4 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Marináda:
kokosové mléko120 ml
strouhaný kokos1 lžička
chilli koření1 lžička
drcený česnek1 stroužek
nastrouhaná kůra z limetky1 ks
rybí omáčka1 lžíce
mleté kari1 lžička
mletý koriandr špetka
mletý zázvor špetka
Postup přípravy:

Šťavnaté a voňavé kuře s lehce pikantním nádechem. 

Hlásím se zpět po nádherném víkendu, který jsme si s rodinou po dlouhé době pořádně užili. Mimo jiné i díky tomu, že nám nefungoval internet a bylo to citelně znát. Najednou jako bychom na sebe měli víc času, vlastně jako bychom bylo víc času na všechno. Koupali jsme se, užívali zahrady, povídali jsme si a přitom hodně a dobře jedli. Musím říct, že mě víkend bez připojení inspiroval a Wi-Fi bude u nás mimo provoz mnohem častěji. Ale o tom zase jindy. 
 
Zatímco víkend byl krásně slunečný, teď tady sedím a mžourám očima do upršeného rána. Tak si říkám, že je možná hloupost zrovna dnes vkládat na blog recept na grilovanou dobrotu. Ale proč vlastně ne? Na pánvi si s marinovaným kuřecím poradíte stejně dobře, a až zase vykoukne sluníčko, můžete tu dobrotu vyzkoušet i na grilu. Marináda je totiž tak dobrá, že ji stejně budete chtít dělat znovu a znovu. 

Kuřecí prsa rozřízněte a rozložte tak, abyste získali tenké plátky. Ty lehce naklepejte.

Do mísy nalijte kokosové mléko a přidejte všechny ostatní suroviny na marinádu. Vše pořádně prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Tou zalijte kuřecí maso a nechte minimálně 4 hodiny marinovat - ideálně však přes noc.

Maso před samotným grilováním vytáhněte z lednice s dostatečným časovým předstihem, aby se stihlo "ohřát" na pokojovou teplotu. Na rozpáleném grilu tak nedostane "teplotní šok", bude se hezky rovnoměrně opékat a zůstane hezky šťavnaté.

Grilovací mřížku potřete olejem a vložte na ni maso, grilujte z obou stran cca 8-10 minut.

Hotové plátky osolte, opepřete a podávejte s grilovanou zeleninou.

Dobrou chuť!

PS: Takto naložené kuře můžete klidně opéct doma na rozpálené grilovací či nepřilnavé pánvi cca 4 minuty z každé strany. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno