Pažitka
Název:

Kuřecí polévka se zeleninou, amarantem a zázvorem na Ghíčku


Kuřecí polévka se zeleninou, amarantem a zázvorem na Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
mrkev4 ks
celer50 g
petržel1 ks
pórek1/4 ks
zázvor1 lžička
amarantové vločky hrst
masovo-zeleninový vývar1,5 l
petrželová nať dle chuti
Postup přípravy:

Oběd bez polévky si nedokážeme představit, polévka je u nás základ a do základu jedině České Ghíčko.

Na Českém Ghíčku si orestujeme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme hrst amarantu a povaříme 2 minuty. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželovou nať a zázvor. Když vařím jen pro syna, tak polévku nesolím, případně si polévku dosolíme na talíři.

Masovo-zeleninový vývar jsem dělala z kuřecího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření a bobkového listu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno