Pažitka
Název:

Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony


Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
žampiony150 g
menší cibule1 ks
máslo kousek
celý pepř6 kuliček
nové koření6 kuliček
bobkový list1 ks
sušený tymián špetka
hladká mouka1 rovná lžíce
kuřecí nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby dle potřeby
sůl dle chuti
višňový džem dle chuti
smetana ke šlehání100 ml
zakysaná smetana3 lžíce
Postup přípravy:

Kuřecí prsa v kombinaci s houbami a višňovou omáčkou jsou nejen chutná, ale opravdu spolu tyto chutě ladí. Nebojme se kombinovat a experimentovat.

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření. Přidáme bujon, podlijeme cca deckou vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody. Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla. Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem. Velmi doporučuji. Ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno