Ingredience: | |
kuřecí prsa | 4 ks |
schwarzwaldská šunka | 8 plátků |
sušená rajčta | 12 ks |
sýr Gran Moravia | 100 g |
cibule | 2 ks |
kečup | 4 lžičky |
hladká rýžová mmouka | 2 lžíce |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
olivový olej | 2 lžíce |
kořen petržele | 500 g |
brambory | 500 g |
smetana ke šlehání | cca 250 ml |
Naše nedělní menu bylo tentokrát ve znamení rajčat. Dýňovou polévku s rajčaty a kořenovou zeleninou doplnily tyto závitky a klasický rajčatový salát s cibulí.
Maso zlehka naklepeme, potřeme kečupem, poklademe 2 plátky šunky, na ni položíme vždy 2 rajčata a hranolek sýra á 20g. Zabalíme a zajistíme provázkem.
Každý závitek osolíme a obalíme ve směsi mouky a jemně strouhaného zbytku sýra.
Závitky ze všech stran opečeme na oleji.
Do pekáče dáme nasekanou cibuli, zbytek rajčat a výpek, poklademe závitky, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.
Po upečení závitky zbavíme provázků, podélně rozkrojíme a podáváme s bramborovo-petrželovou kaší a omáčkou, kterou jsme získali rozmixováním základu z pekáče.
Na kaši oloupeme a nakrájíme brambory a petržel. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmačkáme a nakonec vyšleháme s teplou smetanou dohladka.
Podrobné info: