Pažitka
Název:

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty, schwarzwaldskou šunkou a sýrem Gran Moravia, bramborovo-petrželová kaše


Kuřecí závitky se sušenými rajčaty, schwarzwaldskou šunkou a sýrem Gran Moravia, bramborovo-petrželová kaše


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
schwarzwaldská šunka8 plátků
sušená rajčta12 ks
sýr Gran Moravia100 g
cibule2 ks
kečup4 lžičky
hladká rýžová mmouka2 lžíce
himalájská růžová sůl dle chuti
olivový olej2 lžíce
kořen petržele500 g
brambory500 g
smetana ke šlehánícca 250 ml
Postup přípravy:

Naše nedělní menu bylo tentokrát ve znamení rajčat. Dýňovou polévku s rajčaty a kořenovou zeleninou doplnily tyto závitky a klasický rajčatový salát s cibulí.

Maso zlehka naklepeme, potřeme kečupem, poklademe 2 plátky šunky, na ni položíme vždy 2 rajčata a hranolek sýra á 20g. Zabalíme a zajistíme provázkem.

Každý závitek osolíme a obalíme ve směsi mouky a jemně strouhaného zbytku sýra.

Závitky ze všech stran opečeme na oleji.

Do pekáče dáme nasekanou cibuli, zbytek rajčat a výpek, poklademe závitky, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.

Po upečení závitky zbavíme provázků, podélně rozkrojíme a podáváme s bramborovo-petrželovou kaší a omáčkou, kterou jsme získali rozmixováním základu z pekáče. 

Na kaši oloupeme a nakrájíme brambory a petržel. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmačkáme a nakonec vyšleháme s teplou smetanou dohladka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno