Pažitka
Název:

Kuskus se špenátem a praženými kousky tempehu

vegetariánský recept


Kuskus se špenátem a praženými kousky tempehu


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný kuskus suchý100 g
tempeh UZENÝ na plátky1/3 balení
čerstvý listový špenát1 velká hrst
cibulka1 ks
česnek1 stroužek
mořská sůl1 špetka
paprika lahůdková1 špetka
olivový olej2 lžíce
Postup přípravy:

Kuskus ke snídani? Ano, je to tak. Kuskus je velmi rychlý na přípravu, proto jsem si jej oblíbila i pro snídani. Hravě si jej můžete ochutit na slano i na sladko.

Naprosto snadná příprava a úžasný, chutný výsledek.

Kuskus připravíme standardně – stačí zalít horkou vodou a přiklopit. Celozrnný kuskus je lepší nejprve nechat spolu s vodou projít varem (na pár minut), poté přiklopit a nechat „dojít“.

Mezitím si na pánvi s olivovým olejem orestuji cibulku na jemno, přihodím špenát, osolím. Libovolně můžete doladit trochou česneku.

Tempeh nakrájím na menší plátky a krátce opražím na pánvi s trochou oleje, okořením mořskou solí a lahůdkovou paprikou.

Hotovo. Je čas servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno