Pažitka
Název:

Květák s máslem podle receptu našich babiček


Květák s máslem podle receptu našich babiček


Ingredience:
Ingredience:
větší květák1 ks
sůl dle chuti
cukr krystal dle chuti
máslo150 g
bílá strouhanka150 g
nasekaná petrželka hrst
citron - šťáva z něj1/2 ks
Postup přípravy:

Mám pro vás recept s květákem z kuchařky naší vesnice ze 70. let. Není to sice úplně dietní jídlo, ale oproti klasickému smaženému květáku je přeci jen trochu dietnější.

Květák opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Za cca 10 minut květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou strouhanku opražíme na pánvi na másle dozlatova. Jednotlivé porce květáku posypeme opraženou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s uvařeným bramborem. Posypeme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno