Pažitka
Název:

Květáková pizza placka se sýrem

vegetariánský recept


Květáková pizza placka se sýrem


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
mozzarella1 balení
vejce2 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
česnek1 stroužek
bazalka2 lžičky
oregano1 lžička
balkánský sýr100 g
rukola hrst
Postup přípravy:

Využití květáku jako základu pro pizza placku je skvělé. Placku tak můžete udělat bez mouky a s přehledem tak zpracujete celý květák. Tato varianta se hodí na lehkou večeři nebo i svačinu, protože pizza placku můžete jíst jak teplou, tak i studenou a pokud jde o její finální podobu a chuť, tak je to zcela na vaší fantazii.

Nejprve si uvaříme květák do měkka. Tedy dáme růžičky květáku do osolené, vroucí vody a vaříme do změknutí cca 10-15 minut. Necháme vychladnout a potom květák na hrubém struhadle nastrouháme (pár růžiček květáku si dáme stranou, protože jej budeme dávat na květákový základ). Přidáme nastrouhanou mozzarelu, bylinky (bazalku, oregáno), česnek, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Promícháme a směs pomocí lžíce rozprostřeme na pizza plech, který jsem si předtím vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 230 stupňů. Na květákový základ pak dáme nadrobený balkánský sýr a zbylé růžičky květáku. Můžeme ještě posypat sušenými nebo čerstvými bylinkami. Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut, až začnou okraje mírně hnědnout. Květákový základ je možné obložit tím, co nám chutná např. Rajčaty, kvalitní šunkou, různými druhy sýrů apod. Podáváme např. se salátem rukola.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno