Pažitka
Název:

Květáková polévka s batátem, petrželkou, rýžovokokosovým mlékem a umeoctem


Květáková polévka s batátem, petrželkou, rýžovokokosovým mlékem a umeoctem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
batát1 ks
petržel1 ks
menší květák1 ks
mletý kmín dle chuti
sůl dle chuti
rýžovokokosové mléko Provamel dle potřeby
umeocet dle chuti
voda1 l
nať celeru na ozdobení
Postup přípravy:

Pokud máte rádi kyselo nebo polévku ze zakysané smetany je tato polévka právě pro vás. Pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat mléčné výrobky, případně pro ty kteří rádi experimentují či chtějí vyzkoušet něco jiného. Samozřejmě je možné použít i rostlinnou smetanu a následně dokyselit, fantazii se meze nekladou, já měla načaté rýžovokokosové mléko, které dodalo navíc polévce velmi zajímavou chuť.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, očistíme a na kostičky nakrájíme batát a petržel. Do hrnce si dáme rozehřát lžíci Ghí na kterém připravenou zeleninu orestujeme, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, stáhneme polévku z hořáku a rozmixujeme ji tyčovým mixérem, vrátíme zpět na hořák a dochutíme rýžovokokosovým mlékem, Umeoctem a případně dosolíme a krátce povaříme. Umeocet má přirozenou slanou chuť, které využívám a velmi často již polévku nemusím přisolit. Polévku ozdobíme posekanou natí celeru, případně celými lístečky.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno