Pažitka
Název:

Květáková polévka s polníčkem, ředkví, cibulí a Českým Ghíčkem


Květáková polévka s polníčkem, ředkví, cibulí a Českým Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
květák400 g
bílá ředkev1 ks
bílá cibule1 ks
polníček50 g
voda1 l
Postup přípravy:

Znáte polníček? Ne? Tak si jej určitě v tomto období zařaďte do svého jídelníčku. Je bohatým zdrojem vitamínu C, dále vitamínu E, B, provitamínu A, obsahuje kyselinu listovou, železo a je rovněž bohatým zdrojem hořčíku.
Má uklidňující vliv na nervovou soustavu, zlepšuje činnost srdce a stav cév a posiluje obranyschopnost.

Na Českém Ghíčku si orestujeme bílou cibuli, přidáme růžičky květáku společně s pokrájenou bílou ředkví. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček a krátce prohřejeme. Já jsem jen vhodila do polévky, zamíchala a stáhla z plotny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno