Pažitka
Název:

Květáková polévka s pórkem a bílou ředkví


Květáková polévka s pórkem a bílou ředkví


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko bio či jiný tuk dle potřeby
velká kulatá bílá ředkev1 ks
malý květák1 ks
pórek, bílá část1/4 ks
himalájská sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
řasa Kombu velikost poštovní známky
rostlinné mléko (mandlové)500 ml
voda dle potřeby
Postup přípravy:

V jednoduchosti je krás a u této polévky to platí dvojnásob. Je velmi jemná a chutná, jde ji udělat jednoduše jen s kmínem či česnekem nebo přikyselit umeoctem. Lze přidat rovněž cuketu nebo místo bílé ředkve kedlubnu, vždy chutná skvěle. Rovněž se hodí na protikvasinkovou dietu.

Příprava je velmi snadná. Zeleninu očistíme, pokrájíme, na Ghí orestujeme pórek, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme mlékem a dobře doředíme vodou. Osolíme, přidáme kmín, předem namočenou mořskou řasu kombu, ideálně na 20 minut. Vaříme do změknutí zeleniny. Mořskou řasu můžeme vyjmout nebo v polévce před mixováním ponechat. Já musím vyjmout, náš mladý pán ji loví. Hotovo, snadná a rychlá. Do polévky můžeme přidat čerstvou petrželovou nať či opražená slunečnicová semínka.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno