Pažitka
Název:

Květáková polévka s pórkem a zeleninou na Českém Ghíčku


Květáková polévka s pórkem a zeleninou na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
šalotka1 ks
květák350 g
pórek100 g
mrkev100 g
růžičková kapust80 g
kořenová petržel50 g
himalájská sůl dle chuti
voda1,5 l
tymián na ozdobení
Postup přípravy:

Dnes jsem zvolila jednoduchost a hlavně jsem si chtěla vychutnat máslovou chuť Českého Ghíčka. Takže v dnešní roli jen zelenina a České Ghíčko.

Na Českém Ghíčku orestujeme šalotku, přidáme pokrájenou zeleninu a květák bez košťálu. Prohřejeme, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a rozmixujeme. Ozdobíme čerstvými větvičkami tymiánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno