Pažitka
Název:

Květáková rýže s granátovým jablkem

veganský recept


Květáková rýže s granátovým jablkem


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
granátové jablko1/2 ks
chemicky neošetřený citron1 ks
čerstvá máta hrst
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového jablka ve slaných pokrmech. Máte to taky tak? Nakyslá zrníčka granátového jablka a svěží máta vykouzlí z jídla úžasně svěží a lehký pokrm, který je horkého letního počasí ideální.

A pokud chcete zkusit něco nevšedního, a salátů už jste přejedení, udělejte si dnes květákovou rýži. Vím, zní to zvláštně, ale věřte mi, je to skvělé. Jedná se o úžasně univerzální jídlo, které můžete jíst samotné jako salát nebo ho servírovat jako přílohu. Květák na rozdíl od klasické rýže obsahuje minimum kalorií a sacharidů, takže si ho bez výčitek můžete dopřát kdykoli.

Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky. Po částech ho rozmixujeme v mixeru na malé kousky o velikosti rýže. Na pánvi si mezitím rozehřejeme kokosový olej, přisypeme květák a restujeme asi pět minut. Opečený květák dáme do mísy, přidáme k němu semínka granátového jablka, posekanou mátu, šťávu a kůru z jednoho citronu, sůl a čerstvě mletý pepř.

Vše společně promícháme a podáváme jako teplý salát nebo přílohu k jídlu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno