Ingredience: | |
žlutá cibule | 1 - 2 ks |
oloupaný zázvor | cca 3 cm |
chilli paprička nasekaná na jemno | 1 ks |
česnek posekaný na jemno | 3 stroužky |
sůl | dle chuti |
sezamový olej | trochu |
mletá kurkuma | 1 lžička |
černá hořčičná semínka | 2 lžičky |
tamarindová pasta | 50 g |
rajčatové pyré | 400 ml |
zeleninový vývar | 300 ml |
květák rozebraný na malé růžičky | 1 ks |
čerstvý koriandr | dle chuti |
Mangové čatní | dle potřeby |
semínka koriandru | 1 lžička |
římský kmín | 1 lžička |
fenyklová semínka | 1 lžička |
rýže nebo chlebové placky naan | dle potřeby |
Poslední dobou jsme se doma zamilovali do kari na všechny způsoby. A dnes Vám ukážu zajímavý a velmi zdravý vegetariánský recept na květákové kari s koriandrem a celozrnnou rýží. Samozřejmě není problém uvařit jídlo s normální třeba jasmínovou bílou rýží, která je chuťově víc neutrální nebo kari podávat s různými indickými chlebovými plackami.
Do mixéru dáme 1/2 cibule, zázvor, chilli papričku a česnek a vše umixujeme na extra voňavou pastu. Do pánve nasypeme směs koření - koriandrová a fenyklová semínka, kmín a vše necháme nasucho opékat 30 sekund.Poté podrtíme v hmoždíři.