Pažitka
Název:

Květákový kuskus s vepřovou panenkou

bezlepkový recept


Květákový kuskus s vepřovou panenkou


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
cibule1 ks
pórek1/2 ks
mrkev1 ks
kukuřice5 lžic
vepřová panenka400 g
přepuštěné máslo dle potřeby
bylinková sůl dle chuti
koření Dobrá nálada (Sonnentor) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Klasický kuskus doma připravuji velmi často. Ke květákovému jsem se poprvé dostala až teď a musím říci, že ho určitě zařadím mezi stálice v mém jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoli masu.

1. Na přepuštěném másle si na pánvi dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Poté přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na julienne mrkev.

2. Mezitím si v mixéru rozmixujeme nahrubo květák, u kterého jsme si jednotlivé růžičky předem omyli (nemixujte ho moc dlouho, ať z něho nemáte kaši).

3. Když se nám na pánvi zelenina trochu opeče, přidáme kukuřici a rozmixovaný květák. Opékáme do té chvíle, než květák zbavíme přebytečné vlhkosti (trvá to zhruba 5 minut). Květákový kuskus dochutíme bylinkovou solí podle chuti.

4. Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle z obou stran osmahneme medailonky z vepřové panenky. Panenku děláme hodně zprudka a pouze krátce, abychom ji nevysušili. Nakonec ji osolíme a okořeníme směsí Dobrá nálada.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno